Congres van Jehovah’s Getuigen 2016: BLIJF LOYAAL AAN JEHOVAH! (2)

Jaarlijks wonen de Jehovah’s Getuigen wereldwijd een driedaagse regionale conventie bij. Het thema voor dit jaar is “Blijf trouw aan Jehovah”. Met deze Orwelliaanse titel wordt de Jehovah’s Getuige eraan herinnerd dat loyaliteit aan de “organisatie” lees “Wachttorengenootschap” op de eerste plaats komt, zelfs voor familie.

Wereldwijd verschijnen rond deze periode in lokale kranten lovende artikelen over deze conventies. Conventies zijn immers meestal grote geldspinners voor lokale bedrijven, zodat journalisten vaak gedwongen worden positief te schrijven over deze gebeurtenissen. In werkelijkheid zijn deze conventies indoctrinatie rallies opgezet door het Wachttorengenootschap en haar bestuursleden.

Zoals reeds gezegd, de boodschap achter deze conventie (bekijk de video’s) is dit jaar zeer duidelijk: terwijl het genoemde thema van het congres “trouw blijven aan Jehovah”, is het onderliggende thema “blijf trouw aan de organisatie”. Terwijl het woord “trouw” overal wordt gebruikt, wordt het meestal afgeschilderd als een synoniem voor “gehoorzaamheid”. Het programma van dit jaar heeft als doel: het gezag van de organisatie en de controle over haar volgelingen te versterken en is grotendeels gebaseerd op het motiveren van angstgevoelens.

Meestal zijn deze dwingende elementen van deze conventies moeilijk te herkennen voor een journalist. Dit jaar echter, een journalist die de manipulatieve video’s bekijkt zal worden getroffen door de schaamteloze dwang dat deze uitstralen en wat voor angst deze zaaien.

Lloyd Evans wil met zijn “Worst Convention Ever campaign” dit onder de aandacht van de media brengen.

Hij brengt in zes video’s de manipulatieve inhoud van de regionale conventie 2016 naar buiten. U ook kan bijdragen deze verder te verspreiden.

Hier (en hier) kan je alle video’s bekijken die dit jaar op het congres getoond worden.

Hieronder kan u de zes video’s bekijken van Lloyd Evans:

Worst Convention Ever 1/6 – Shunning

In deze eerste video ziet u hoe het Wachttorengenootschap gezinnen uit elkaar trekt bij het nastreven van macht en controle.

Worst Convention Ever 2/6 – Bunker Videos

In deze tweede video ziet u een korte blik op de bunker video’s. Eigenlijk maakt het Wachttorengenootschap het gemakkelijker dan ooit om wakker te worden, door onmogelijke verwachtingen te creëren die een Jehovah’s Getuige zou moeten hebben. Bemerk hoeveel aandacht het Wachttorengenootschap schenkt aan volgelingen die hun eigen gedachten de vrije loop laten of “negatief denken”. Dit is slechts een voorbeeld van hoe het Wachttorengenootschap steeds meer cult-achtig en Orwelliaans wordt in zijn leer.

Worst Convention Ever 3/6

Wordt zo snel mogelijk bijgeplaatst

Worst Convention Ever 4/6

Wordt zo snel mogelijk bijgeplaatst

Worst Convention Ever 5/6

Wordt zo snel mogelijk bijgeplaatst

Worst Convention Ever 6/6

Wordt zo snel mogelijk bijgeplaatst

Google+Google GmailPrintFriendlyEmailDelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*